Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На ліцей Героїв Крут дадуть 5,1 млн грн

Таку суму Львівська обласна рада обіцяє виділити до кінця цього року

У бюджет Львівської області надійшло 40 мільйонів гривень субвенції від Львівської міської ради. Нагадаємо, 1 серпня Львівська міськрада вирішила виділити 40 млн грн як субвенцію в обласний бюджет. Натомість Львівська обласна рада передає приміщення на вул. Короленка, 7 у комунальну власність Львівської міськради — з подальшою передачею їх Місії «Центр Опіки Сиріт» УГКЦ безоплатно.

Голова Львівської облради Олександр Ганущин у своєму ФБ подякував мерії за це рішення і виділення субвенції. А також додав, що «отримані кошти з обласного бюджету підуть на ремонти в обласних лікарнях, школах та дитячих садочках області, котрі заплановані рішенням Львівської обласної ради». Список садочків, лікарень і шкіл голова облради не оприлюднив. Тому журналіст «ВЗ» зателефонувала до Олександра Ганущина і запитала, яким закладам конкретно виділять кошти, і які. І чи отримає з цієї субвенції кошти Львівський державний ліцей імені Героїв Крут у Львові?

Адже ще у лютому цього року Олександр Ганущин відвідав ліцей імені Героїв Крут, оглянув його інфраструктуру і пообіцяв виділити кошти на ремонт. «Це буде вагомий і конкретний внесок у розбудову славного навчального закладу, створеного у перший рік Незалежності, — заявив тоді голова облради на зустрічі з ліцеїстами.

«Наступного тижня ми офіційно оприлюднимо, на які об’єкти буде розподілено отримані 40 млн грн, — сказав Олександр Ганущин журналісту „ВЗ“. — Щодо ліцею імені Героїв Крут, то впродовж цього року йому буде виділено 4 млн грн на ремонт відкритих спортивних споруд, а також розраховуємо виділити ще 1,5 млн грн на облаштування головного класу ліцею. Думаю, цієї суми більш ніж достатньо. Ці кошти підуть і з обласного бюджету, і з тієї субвенції у 40 млн грн, що виділила Львівська міська рада».

Також Олександр Ганущин повідомив, що найближчим часом в облраді розглянуть питання, як долучитися і до реконструкції Центру опіки сиріт (вул. Короленка, 7). Відповідне звернення обласним колегам подали депутати Львівської міської ради.

Схожі новини