Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Лівії з дронів знищили український Іл-76. Розглядають російський слід

У місті Місрата в Лівї з безпілотника пошкодили повітряне судно ІЛ-76ТД. Експлуатантом є українська авіакомпанія ТОВ "Скайавіатранс"

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на директора компанії Олену Малахову.

Літак виконував рейс з Анкари в Місрату з гуманітарним вантажем в рамках співпраці з Міжнародною Організацією Червоного Хреста. За словами Малахової, у компанії є всі документи, що це підтверджують.

Приблизно в 3:17 ночі, відразу після прибуття борту в аеропорт Місрата, коли почалося вивантаження товару, літак був обстріляний за допомогою безпілотників.

Перший снаряд потрапив в праве крило, після чого почалася пожежа. Частина екіпажу на той час вже покинула борт. Кілька людей в момент удару знаходилися в літаку, але встигли евакуюватися. Зараз екіпаж знаходиться в безпеці. Постраждалих немає.

За словами директора компанії, було кілька пострілів. Літак повністю знищений вогнем.

Малахова відзначила, що в нальоті брали участь два дрона, один з яких виробляв фото- і відеофіксацію. Через 40 хвилин після інциденту, за її словами, фото і відео удару з'явилися на сайтах російських ЗМІ і блогерів.

«Мені здається, що не обійшлось без того, що Москва підтримує незаконний уряд генерала Хафтара, який намагається захопити владу в Лівії», — сказала Малахова.

Зараз компанія зв'язалася з українським консульством і намагається повернути екіпаж в Україну. Йдеться про вісім громадян.

З приводу вантажу точної інформації у Скайавіатранс поки немає. Імовірно, він повністю знищений.

Компанія веде підрахунок своїх збитків. Оціночна вартість знищеного ІЛ-76ТД, за словами Малахової, — 2,5 млн доларів. Це без додаткового обладнання і вартості вантажу.

Схожі новини