Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський прокоментував загибель українських воїнів на Донбасі під час «перемир’я»: закликав відновити «Нормандський формат»

  • 06.08.2019, 18:57
  • 520

Президент України Володимир Зеленський після обстрілу окупантів, внаслідок якого загинули чотири бійці ЗСУ на Донбасі, закликав лідерів «Нормандського формату» якомога швидше провести зустріч.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Четверо українських військових загинули біля Павлополя від обстрілів з ручного протитанкового гранатомета. Хлібне перемир’я тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир’я, але й переговорного процесу в цілому. Україна щиро прагне миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче», — заявив він.

«Саме тому я закликаю лідерів країн-учасниць Нормандського переговорного формату — Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель та Володимира Путіна — якомога швидше зібратися для відновлення перемовин», — додав президент.

Крім того, Зеленський висловив співчуття родинам загиблих героїв. «Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодну атаку на наших військових. Україна обов’язково буде єдиною і мирною. Слава Україні!» — резюмував глава держави.

Нагадаємо, сьогодні, 6 серпня, внаслідок обстрілів окупантів загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України.

У районі проведення операції Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях з 21 липня встановлено так зване «хлібне перемир'я».

Схожі новини