Передплата 2024 «Добра кухня»

“Посада заступника голови Львівської ОДА - пропозиція, від якої не відмовляються”...

Маркіян Мальський формує свою команду.

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський на громадській раді представив чотирьох кандидатів на посади своїх заступників — журналіста й піарника Віктора Гальчинського, працівника департаменту економічного розвитку ЛОДА Василя Лозинського, підприємця Юрія Холода та юриста Юрія Добоша. Зі старої команди на посаді заступника голови ЛОДА наразі залишився Роман Филипів. Зате з посади першого заступника голови ЛОДА пішов Ростислав Замлинський. Заяву також написала заступник голови ЛОДА Ірина Гримак.

Як стало відомо «ВЗ» із джерел у Львівській ОДА, крім Замлинського й Гримак, жоден чиновник «Білого дому» з роботи не пішов, усі вирішили працювати у команді нового «губернатора». (Свого часу попередній голова Львівської ОДА Олег Синютка закликав посадовців не писати заяви, «аби не розвалювати область»). Телефоную до пана Замлинського. Екс-чиновник сказав, він узяв паузу, аби поправити здоров’я. «Написав заяву, як цього вимагає законодавство, — пояснив Замлинський. — Новий голова Львівської ОДА міг прийняти одне з рішень — підписати мою заяву чи запропонувати мені залишитися на посаді заступника. Мою заяву на звільнення Мальський підписав».

Роман Филипів сказав «ВЗ», що теж написав заяву, але голова Львівської ОДА після розмови залишив його на посаді. Филипів сказав Мальському, що готовий і надалі очолювати економічний напрямок у ОДА. «Якщо від голови Львівської ОДА будуть інші пропозиції, готовий їх розглянути», — підсумував Филипів.

Прес-секретар одного з львівських банків Віктор Гальчинський повідомив «ВЗ», що готовий працювати у команді Мальського, бо той йому особисто запропонував посаду свого заступника з гуманітарних питань. Гальчинський ще має пройти співбесіду в Офісі президента, а також спеціальну перевірку. Пан Віктор каже, на державній службі працюватиме вперше. «Я давно знайомий з Маркіяном Мальським. У його пропозиції немає жодного політичного підтексту, — зауважив Гальчинський. — Посада заступника голови Львівської ОДА — це пропозиція, від якої не відмовляються. Я мав час, щоб подумати, і вирішив працювати. Для мене це нова цікава можливість застосувати свій досвід у громадській діяльності. Аби разом із новою командою змінити область на краще, залишити усе добре, що є, і примножити нове».

Віктор Гальчинський розповів «ВЗ», його зарплатня на новій посаді буде не меншою, ніж на попередніх роботах у сфері піару. «Нічого не втрачаю! Хіба що здобуваю нові перспективи й більші можливості впливати. Одна річ — впливати на зміни, як громадський активіст чи фахівець, інша — на державній службі, де є реальні повноваження».

Крім Віктора Гальчинського, на роботу в ЛОДА пішов іще один львівський журналіст, Андрій Болкун. У команді Мальського він очолив патронатну службу Львівської ОДА. Досі працював головним редактором одного із львівських Інтернет-сайтів та секретарем Львівського осередку Спілки журналістів України. У 1999−2004 роках Андрій Болкун працював в управлінні з питань внутрішньої політики Львівської ОДА.

Схожі новини