Передплата 2024 «Добра кухня»

Генерал Назаров, визнаний винним у збитті бойовиками «ЛНР літака Іл-76, подав рапорт про звільнення з ЗСУ

  • 05.08.2019, 10:40
  • 894

Генерал-майор Віктор Назаров, якого визнали винним у загибелі українських військових у збитому бойовиками літаку Іл-76 і засудили до 7 років позбавлення волі, подав рапорт про звільнення зі Збройних сил України.

Він також фігурує в справі про службову недбалість в Іловайській битві, яка до суду досі не дійшла, про це журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook.

Він нагадав, що Назаров займає посаду заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

«Останні п'ять років він був другою за впливом людиною в ГШ ЗСУ, правою рукою начальника Г Ш Віктора Муженка, перебуваючи на посаді виконувача обов'язків першого заступника начальника Генштабу», — зазначив він.

Також він зазначив, що Назаров визнаний Павлоградським судом винним у службовій недбалості, що дозволила російським диверсантам збити літак Іл-76 у Луганському аеропорту.

«Генерал подав апеляцію. За роки після винесення вироку Назаров домігся звільнення двох військових льотчиків — експертів у справі за Іл-76», — уточнив Бутусов.

Також за його словами, Назаров також фігурує в справі про службову недбалість в Іловайській битві, яка до суду досі не дійшла.

«Після звільнення у генерал-майора Назарова буде достатньо часу для участі в судових засіданнях», — резюмує журналіст.

Нагадаємо, у ніч на 14 липня 2014 року при заході на посадку в Луганський аеропорт окупанти збили транспортний літак Іл-76. На борту перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Літак повинен був доставити боєприпаси, продукти, а також підкріплення українським військовослужбовцям, які перебували в оточенні бойовиків ЛНР і російських військових.

Схожі новини