Передплата 2024 ВЗ

"Зараз Кремль націлився на Південну Україну", - Клімкін

  • 04.08.2019, 11:14
  • 989

Російська влада та спецслужби збираються розхитувати ситуацію у південних областях України

З такою заявою виступив екс-голова МЗС Павло Клімкін під час спілкування з ветеранами війни на Донбасі, передає Еспресо.TV з посиланням на Обозреватель.

«Зараз загроза федералізація України за російською моделлю найбільша за всі роки незалежності. Це не якась абстрактна загроза, за цим стоять серйозні сценарії. Тому так важливо не дати Путіну роздовбати тут все всередині», — зазначив він.

На думку Клімкіна, провідну роль у спробі федералізації України (насмперед, на півдні) гратимуть проросійські політичні сили на чолі з Віктором Медведчуком, а також скуплени росіянами українські телевізійні канали.

«У нас канали купуються оптом і в роздріб, тому найближчі роки будуть дуже і дуже серйозними. Путін намагатиметься висмикувати Донбас, український Південь. Він більш ризикований з точки зору російської пропаганди, ніж Харків. Наприклад, є загроза щодо Миколаєва. Росія спробує провокувати не один великий конфлікт, а регіональні конфлікти, щоб відколювати регіони один від одного», — наголосив політик.

«Тому нам слід сконцентруватися на основному і залишити в минулому сварки, образи стосовно маленьких речей і не дати тим, кого ми називаємо проросійські сили, це ж не тільки Медведчук, взагалі стати гравцем в українському політичному полі», — додав Клімкін.

Схожі новини