Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія роздала на Донбасі понад 13 тисяч паспортів, - Матіос

  • 02.08.2019, 16:57
  • 806

На даний момент значна частина жителів Донецької і Луганської областей, які отримали російські паспорти, ідентифікована.

Про це заявив в інтерв'ю Радіо НВ головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Документи Російської Федерації вже отримали понад 13 тисяч осіб, підкреслив він.

«У нас є повна картина, нами зараз — в процесі слідства — встановлюються всі, хто отримав таке громадянство, як в частині Донецької і Луганської областей — це великі цифри… На даний момент ми фактично володіємо ситуацією по більше 13 тисячах осіб — значна частина їх ідентифікована, вони перетинають лінію розмежування», — повідомив Матіос.

Головний військовий прокурор додав, що слідчі діють в законний спосіб, а деякі люди, які звернулися за отриманням паспорта РФ, вже допитані під час перетину ними КПВВ на Донбасі.

Раніше президент Росії Володимир Путін збільшив число громадян України, які можуть отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.

На отримання громадянства РФ у спрощеному порядку зможуть розраховувати українці, які проживали на вільній від російської окупації території Луганської та Донецької областей. Вони повинні знаходитися в РФ.

До цього Володимир Путін підписав указ, що дозволяє жителям псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР» отримати російські паспортив спрощеному порядку.

У відповідь Україна звернулася до Ради безпеки ООН. Офіційний Київ вважає, що цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям.

Схожі новини