Передплата 2024 «Добрий господар»

Просидів добу без їжі та води: на Рівненщині господарі прив’язали та покинули собаку на дорозі

  • 02.08.2019, 13:58
  • 1 245

На Рівненщині біля траси Київ-Чоп господар прив’язав та покинув свого собаку.

Вівчарку помітили водії та почали телефонувати в поліцію, щоб хтось урятував пса, повідомляє ТСН.

З одного боку поле, з іншого траса Київ-Чоп — саме тут без води та їжі на спеці, прив’язаний до білборду, більше доби просидів пес. «На цьому місці був прив’язаний собака. Він був в дуже жахливому стані — не вичесаний, і видно, що було зневоднення. Дуже спекотно надворі», — розповів інспектор кінологічного центру Г У Нацполіції Рівненщини Михайло Рубель.

Покинутого собаку помітили водії і набрали 102, щоб хтось врятував бідолаху. «Почали телефонувати в притулки, комунальний наш заклад, де стерилізують тварин — відмовились приймати, мотивуючи, що немає місць», — каже речниця Управління патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко-Погореляк. Воду та їжу вівчарці привозили і копи, і зоозахисники, але пес до себе нікого не підпускав. Кінолог упевнений, що собака просто був у стресі. «Незнайоме для нього місце. Він був залишений. Звичайно, що без свого хазяїна», — каже Михайло Рубель.

«Той, хто її прив’язував, добре подбав, щоб вона не відв’язалася. Кілька разів замотав навколо борду», — каже Оксана Юрченко-Погореляк. Копи обережно перерізали повідок і врешті звільнили пса, однак далеко собака не пішов. «Йому ж не поясниш, що його кинули. Він думав, що, можливо, приїдуть заберуть. Його там залишили і, можливо, сказали „сидіти“. І він сидить, чекає», — пояснює зоозахисниця Іннеса Шишкіна.

По черзі біля собаки поруч чергували зоозахисники, навіть лишались на ніч, давали воду та поїсти. «Спочатку він трошки там гарчав, але коли погодував — усе було добре. Ну, до себе близько не підпускав», — розповів Степан Цип’ящук. Зоозахисники попросили допомоги в професійного кінолога, і контакт таки вдалося налагодити. «Коли вже вчепив повідок на шию, бо він був в ошийнику, і почав ходити, то в собаки пропала агресія — почувала себе нормально, вигулювалася нормально, сіла в машину», — каже Михайло Рубель.

Наразі з собакою усе добре, пес вже значно спокійніший, напоєний та нагодований в зоозахисників на перетримці. Люди кажуть, що вівчарці зо три роки. Назвали його Ромчик. «Треба знайти відповідальну сім’ю, яка буде любити цього пса і берегти його», — каже Михайло Рубель. Будь-кому Ромчика не віддадуть — лише коли переконаються, що не тільки собака буде вірним господарю, а й людина своєму чотирилапому другу.

Схожі новини