Передплата 2024 ВЗ

“Король Лев” став мільярдером

Нова діснеєвська стрічка — серед найуспішніших у прокаті

Кіностудія Walt Disney повідомила: ще один її фільм зібрав у світовому прокаті мільярд доларів. Це вже четверта діснеєвська картина, яка «переступила» 2019 року мільярдний бар’єр. «Король Лев» — художня версія однойменного повнометражного анімаційного фільму 1994 року, який зібрав у світовому прокаті 968,5 мільйона доларів. Виходить, кіноверсія обійшла мультик-оригінал.

Перед цим в елітний клуб фільмів-мільярдерів увійшли діснеєвські стрічки «Капітан Марвел», «Аладдін» та «Месники:Завершення». Останній фільм побив рекорд «Аватара», встановлений 2009 року, і очолив рейтинг найкасовіших фільмів в історії. Загалом, до клубу фільмів-мільярдерів входять 42 стрічки. Цього року туди «пробився», зокрема, фільм «Людина-павук. Далеко від дому», що зібрав 1 мільярд 40 мільйонів доларів.

2019 рік став неймовірно вдалим для Walt Disney. Студія побила власний рекорд по касових зборах за рік, встановлений 2016-го. Тоді діснеєвські фільми зібрали у світовому прокаті 7 мільярдів 610 мільйонів доларів. А зараз, коли до кінця року залишилося ще п’ять місяців, Walt Disney уже поклав у свою скарбничку 7 мільярдів 670 мільйонів доларів.

Схожі новини