Передплата 2024 ВЗ

Зеленський призначив очільника ДУС: зять у "Лізі сміху", дружина у "Слузі народу", веде бізнес в окупованому Криму

  • 01.08.2019, 14:58
  • 905

Президент Володимир Зеленський призначив керівником Державного управління справами Сергія Борзова, який до цього був тимчасово виконуючим обов’язки.

Про це йдеться в указі президента, повідомляє Українська правда.

Борзова призначили з 1 серпня строком на п’ять років.

Його дружина Ірина Борзова — кандидатка-мажоритарниця у Верховну Раду від партії Зеленського «Слуга Народу».

Батько Ірини Борзової, Наум Баруля, є одним із керівників гумористичного шоу «Ліга сміху», яке виробляє студія «Квартал 95» разом із Drive Production, очолюваним Барулею.

Разом із батьком Ірина Борзова володіє ТОВ «Профіль-Н», зареєстрованим у кримському Судаку. Компанія займається діяльністю ресторанів. Після окупації її перереєстрували як російську.

Згідно з бухгалтерською звітністю «Профиль-Н», її прибуток на окупованих територіях з 2014 року постійно зростав. У 2017 році вона заплатила близько 275,4 тисяч рублів податків і внесків.

Нагадаємо, у квітні тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський запевняв, що у випадку обрання його главою держави, не допустить призначення родичів чи кумів на державні посади.

Ірина Борзова перемогла на виборах на окрузі № 14 на Вінниччині.

Сергій Борзов раніше грав у складі команди КВК «Вінницькі Перці».

У 2014 році його призначили заступником керівника ДУС. У 2018 році Борзов став т.в.о. керівника відомства. У 2016 році журналісти дізнались, що ДУС виділило Сергію Борзову та його родині квартиру на 190 кв. м попри забезпеченість.

Згідно з декларацією Борзова за 2018 рік, подружжя досі користується цим житлом, а також має у власності чи користуванні кілька будинків, квартир і автівок.

Схожі новини