Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Супрун порадила майбутнім депутатам, як вберегти здоров'я

  • 31.07.2019, 10:27
  • 519

Невдовзі депутати і депутатки 9-го скликання Верховної Ради України складуть присягу і почнуть багату на стрес роботу.

Про це очільниця МОЗ Уляна Супрун написала у Facebook. — пише Gazeta.ua

«Ми проаналізували можливі ризики для здоров'я та зібрали поради, як їх зменшити, аби справлятися з будь-якими випробуваннями», — йдеться у публікації.

Поради депутатам від Супрун:

Харчуйтеся збалансовано. Якщо ви захочете проголосити протестне голодування, не тримайте його довше, ніж 2 доби. У межах цього періоду голодувати корисно.

Мийте руки. Пам'ятайте, що через брудні руки передаються гепатит А, вірус грипу та інші віруси застудних захворювань, Salmonella та кишкова паличка.

Регулярно відвідуйте сімейного лікаря. Сімейний лікар допоможе стежити за тиском, розпізнає переддіабетичний стан, направить на щеплення, дасть електронний рецепт для безоплатного отримання препаратів за програмою «Доступні ліки».

Вакцинуйтеся. З початком сесії слід пройти щеплення від грипу, адже велике скупчення людей — це найкраща ситуація для поширення вірусу.

Гуляйте, але не прогулюйте засідання. Тривале сидіння шкодить здоров'ю: воно змінює поставу, погіршує кровообіг в малому тазу і ногах, зводить нанівець енерговитрати і призводить до набору ваги. Тому в кулуарах і комітетах робіть присідання, відтискання, планки, виходьте на пробіжку в Маріїнський парк.

«Ні» підборам. Високі підбори збільшують ризик травми ніг, послаблення сухожиль, деформують стопу, а тісне незручне взуття шкодить кровообігу і працездатності.

Бережіть горло. Говорити з трибуни важко, особливо якщо доводиться кричати. Уберегти голосові зв'язки від болю допоможуть регулярні вокальні вправи, розігрів, заняття спортом і тренування дихання, віднайдення власного голосу, який дещо нижчий, ніж ви звикли говорити.

Шануйтеся. Не допускайте булінгу, агресії та домагань. Вони є загрозами на робочому місці, що створюють токсичну атмосферу.

Працюйте відповідно до своїх біоритмів. Робота вночі над законопроектами чи вивченням законодавчої бази — річ потрібна, але шкідлива для здоров'я.

Не робіть кілька справ одночасно. Наприклад, ведення бізнесу, розвиток сторінки в Instagram, та робота над законопроектами водночас підриватимуть ваше здоров'я, і заважатимуть здоровому сну і фізичній активності.

Не згоріть на роботі. Вигорання — це стан хронічного стресу і розчарування, коли багато роботи не призводить до належних результатів, винагороди, визнання чи змін.

Схожі новини