Передплата 2024 «Добра кухня»

Королева Великобританії володіє квартирами в Москві

  • 30.07.2019, 19:07
  • 756

Королева Великобританії Єлизавета II володіє елітною нерухомістю в центрі Москви.

Про це повідомляє OBOZREVATEL з посиланнням на телеграм-канал Baza. За його даними, главі Великобританії належать чотири квартири в будинку № 10 на 1-му Обиденском провулку.

Видання пише, що це так звана «золота миля» — тут розташовується елітне житло в Москві. З вікон квартир видно храм Христа Спасителя, Кремль і Москву-ріку. У цьому провулку — житло у мільярдера Олега Дерипаски.

Baza повідомляє, що в будинку № 10 всього 12 квартир, і власник чотирьох вказаний як: «Її Величність королева, що править у Канаді».

«Як пояснили в посольстві Канади, оскільки Єлизавета II є главою їхньої держави, нерухомість записана на неї», — сказано в матеріалі.

За даними видання, московські квартири королеви досить просторі — 184, 187, 148 і 320 кв. м. Вони розташовані на першому, другому і четвертому поверхах. Їх загальна площа — 839 кв. м, а загальна кадастрова вартість — 540 млн рублів. Ринкова вартість ненабагато дорожче. Як йдеться на сайті одного з ріелторських агентств, ціна одного квадратного метра в цьому будинку — 700 тис рублів. Виходить, чотири квартири королеви коштують загалом 587 млн рублів.

«Сама Єлизавета ніколи там не була, а живуть в елітних квартирах, швидше за все, співробітники посольства. Будинок під цілодобовою охороною з пропускним режимом», — уточнює видання.

Схожі новини