Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Влада замовчує справу судді Вовка" - журналіст обурився бездіяльністю влади

  • 30.07.2019, 15:52
  • 488

Журналіст обурився через відсутністю реакції влади на справу проти Окружного суду.

Українські політики, глава держави Володимир Зеленський і Офіс президента фактично не помічають найгучнішої справи в системі правосуддя. НАБУ вдалося зібрати докази проти голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Раніше він визнавав націоналізацію ПриватБанку незаконною, блокував роботу НАБУ, намагався зірвати судову реформу і заблокувати роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Про це заявив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook — OBOZREVATEL. Вовк тиснув на своїх колег і за допомогою адвокатів сам же організовував позови проти комісії та намовляв суддів ухвалювати потрібні йому рішення. Нині ж, як зазначає журналіст, про найскандальнішу справу і гучне розслідуванні НАБУ мовчать практично всі політики, враховуючи президента Володимира Зеленського та його Офіс.

«Коли начальник поліції „наїхав“ на патрульного поліцейського, то реакція керівництва країни була миттєвою, а зараз президент Зеленський і більшість політиків поки мовчать. Дивно, адже тут на голову одного з ключових судів країни „наїхала“ головна антикорупційна структура НАБУ, вже час прокоментувати цю приголомшливу історію. Така справа в одній із ключових судових установ країни в демократичній державі призвела б щонайменше до тимчасового відсторонення від посади на період слідства, але в нас судді досі спокійно сидять у кабінетах. Де позиція нових політиків?» — обурився Бутусов.

Схожі новини