Передплата 2024 ВЗ

Суд змусив перерахувати голоси на низці дільниць 119-го округу

  • 28.07.2019, 15:07
  • 755

Сьогодні вночі Львівський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов кандидатів Ореста Кавецького та Володимира Кравчука до окружної виборчої комісії виборчого округу №119.

Про це повідомив адвокат Володимир Клонцак, передає Leopolis.news .

Суд зобов'язав ОВК перерахувати голоси на 6 дільницях. За інформацією позивачів, вони оскаржуватимуть таке рішення суду, вимагаючи перерахувати голоси на 40 дільницях.

Переможець у 116 окрузі від «Європейської солідарності» Микола Княжицький прокоментував це рішення у соцмережах: «Львівський адмінсуд забирає перемогу у воїна АТО, героя війни Михайла Бондаря на користь львівських олігархів, партнерів Медведчука, член родини яких балотувався за списком Слуги Народу Зеленського. Суд вирішив почати перерахунок голосів, хоча під час голосування жодного акту про порушення не було».

Як повідомляли, кандидати, які балотувалися в народні депутати у 119 окрузі на Львівщині, Орест Кавецький та Володимир Кравчук подали позов до суду проти Окружної виборчої комісії, бо вважають, що підрахунок голосів у дільничних виборчих комісіях відбувався з порушеннями закону. Позивачі вимагають перерахувати голоси на низці дільниць і визнати протиправною бездіяльність Обласної виборчої комісії щодо реагування на порушення виборчого законодавства.

Схожі новини