Передплата 2024 ВЗ

Головний «освітній експерт» Зеленського, який зганьбився на розрахунках учительської зарплати у 4 тисячі доларів, претендує на посаду очільника Міносвіти

  • 28.07.2019, 10:13
  • 622

Після формування нового уряду більшість чинних міністрів найімовірніше підуть у відставку. Не виключенням є і глава Міністерства освіти і науки Лілія Гриневич. Наразі головним претендентом на її посаду є експерт Сергій Бабак.

Про це повідомляє «24 канал».

Голова штабу «Слуги народу» Олександр Корнієнко розповів в інтерв'ю LB.ua, що Бабак теоретично сам вже проявляв ініціативу, що хоче стати міністром освіту.
«Усі необхідні компетенції у нього є, він розуміє цю сферу, займався управлінням в освіті. Я знаю, що Сергій напрацював пакет освітніх законопроектів, тож готовий йти у профільний комітет», — розповів Корнієнко.

За його словами, новообрані депутати від будуть продовжувати реформи, які започаткувала Гриневич у сфері Нової української школи. Політик додав, що партія має пропозиції щодо загальноосвітньої школи, але більшість з них розкривають і удосконалюють реформу НУШ.

Хто такий Сергій Бабак?

Доктор технічних наук, автор понад 60 наукових праць з економіки та технічних наук. Має 18 років наукового та викладацького стажу. 5 років був проректором приватного університету, 5 років очолював науковий центр Національної академії наук, був членом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Директор освітніх програм аналітичного центру Український інститут майбутнього. Виступає за суттєве реформування системи освіти в Україні.

Долучився до команди кандидата у президенти Володимира Зеленського весною. Тоді Бабак навіть потрапив у конфуз через незнання математики. Так, він назвав «абсолютно реальними» розрахунки одного з експертів штабу Зеленського, який переконував, що для забезпечення зарплат вчителям на рівні 4 тисяч доларів на місяць вистачить тільки 200 мільйонів доларів на рік. Згодом команда Зеленського визнала помилковість цих розрахунків.

Пройшов до Верховної Ради І Х скликання за списком «Слуги народу».

Схожі новини