Передплата 2024 ВЗ

До України із Константинополя привезли чудотворні святі реліквії

  • 28.07.2019, 09:58
  • 1 012

Частинку хреста, на якому розіп'яли Ісуса, а також мощі Андрія Первозванного привезли до Києва зі Стамбула – давнього Константинополя, резиденції Вселенського патріархату.

В українській столиці реліквії виставили в Михайлівському золотоверхому монастирі, йдеться в сюжеті ТСН.

Вважається, що доторкнувшись до них, людина отримає зцілення та віднайде душевний спокій. Втім, наразі ажіотажу святині не викликали — зустрічали їх кілька десятків людей, головно священники. «Хрест Господній чому називається чудотворним? Бо біля нього відбуваються чудеса. Ми бачимо багато чудес, які відбуваються і біля мощей святого Андрія Первозванного», — пояснив один із присутніх кліриків.

Цього ж дня в Конгрегаційній залі Київської православної богословської академії під головуванням митрополита Епіфанія відбулося чергове засідання синоду Православної Церкви України. Там було вирішено створити румунський вікаріат ПЦУ для релігійних організацій в Україні з переважним числом етнічних румун. Крім того, на Синоді вирішили встановити в Православній Церкві України 22 вересня (9 вересня ст.ст.), у день пам’яті святих Богоотців Іоакима та Анни, — День молитви за сім’ю.

Схожі новини