Передплата 2024 ВЗ

Скандал через перевищення службових обов'язків: спецназ затримав патрульних за зупинку ганеральської автівки

  • 27.07.2019, 16:37
  • 1 068

Інцидент стався майже рік тому, Державним бюро розслідувань зареєстровано кримінальне провадження.

ЗМІ опублікували відео, на якому співробітники патрульної поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху машину глави УВС Дніпропетровської області — генерала Віталія Глуховеря, після чого самих правоохоронців на місці затримало збройне підрозділ МВС «КОРД».

За даними джерел «Страни», відео було зроблено вранці 12 вересня минулого року, але нібито ретельно приховувалося керівництвом УВС.- повідомляє УНІАН

Як видно на записі, зупинений водій відмовився пред'являти свої документи і вступив у суперечку з представниками патрульної поліції, пояснивши непокору тим, що це — машина генерала Глуховеря.

Поліцейські, в свою чергу, пояснили водієві, що мало місце порушення правил дорожнього руху. При цьому чоловік не мав при собі оперативного талона, який дозволяє безперешкодно порушувати правила дорожнього руху при веденні оперативно-розшукової діяльності. В момент, поки йде розгляд, несподівано під'їжджає збройний підрозділ МВС «КОРД» і заарештовує патрульних.

Потім співробітників поліції відвезли в кабінет Глуховеря, де вони пояснили ситуацію з зупинкою автомобіля. Вони пояснили, що зупинили порушника і не дивляться, чия машина. На що Глуховерь відповів, що зараз прийде командир і буде з ними розбиратися. На цьому відео закінчується.

Після публікації відеозапису 26 липня 2019 слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України) начальником Г У Нацполіції в Дніпропетровській області.

У разі доведення провини, міліціонеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Схожі новини