Передплата 2024 «Добрий господар»

Від “убитих” доріг вбереже мобільний додаток

Сервіс UaRoads орієнтується по струсах телефонів користувачів

Як водієві вберегтися від «убитих» доріг? Ями на дорогах тепер можна відслідковувати за допомогою мобільного додатку UaRoads. Додаток містить карту усіх доріг України. Як пояснюють розробники, сервіс автоматично збирає струси телефону користувача під час поїздки автомобілем.

Після цього дані про місце, час та силу струсів передаються на сервер для опрацювання, а згодом вся ця інформація з відповідними позначками з’являється на карті. Чим більше користувачів використовують додаток, тим точнішою є інформація про стан доріг.

Сервісом уже користуються 130 тисяч 229 зареєстрованих користувачів. За словами координатора проекту Романа Назаркевича, додаток розробили кілька років тому у Хмельницькому, однак зараз ним повністю займаються львівські ІТ-шники.

Сервісом вже опрацьовано 99% українських доріг, а саме 169 тис 426 доріг. Визначено, що з них 98 тис 558 доріг (а це 58%) є у нормальному стані. Натомість 70 тис 868 доріг (41%) — у поганому стані. Ці категорії доріг на карті позначаються відповідно зеленим або червоним кольором. Використовуючи додаток, можна орієнтуватися, якими манівцями об’їжджати погану ділянку траси.

Схожі новини