Передплата 2024 ВЗ

На п'яти округах можуть повторно перерахувати результати виборів до Верховної Ради

  • 25.07.2019, 14:13
  • 568

Голова правління Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська повідомила, що результати виборів до Верховної ради можуть повторно перерахувати на п'яти округах.

Про це вона написала у своєму Facebook, передає РБК-Україна.

Йдеться про округи у Закарпатській, Черкаській, Луганській, Донецькій та Львівській областях.

«Уже в 5 окрузі йде справа до повторного підрахунку голосів по дільницям. Таким чином, Закарпаття, Черкащина, Луганщина, Донеччина, Львівщина. Члени комісій на межі нервового виснаження, але малий розрив між кандидатами, або ж порушення щодо процедури транспортування, наприклад, не належне пакування виборчої документації, є політично-процедурним фактором впливу на рішення щодо повторного підрахунку, на якому повинні бути також присутні члени ДВК, які транспортували ці бюлетені», — зазначила Айвазовська.

За її словами, вже відкрито кримінальну справу за фактом ухиляння від виконання своїх обов'язків членами комісій, які не хочуть займатися перерахунком.

«Уявіть, наскільки люди щасливі повертатись в пекло цифр і документів, які на силу здали до вівторка. Вже відкрито кримінальне провадження за фактом ухиляння від виконання своїх обов'язків членами комісій, бо останні не хочуть йти в ОВК на перерахунок. А в одній з ОВК члени комісій до всього ще і отруїлись зіпсованим олів'є», — додала представниця «Опори».

Нагадаємо, на Закарпатті на окружній виборчій комісії № 70 не можуть підрахувати результати виборів до Ради, тому що її члени отруїлися. Так, до лікарів звернулося 6 осіб. Зараз 4 члени ОВК знаходяться в інфекційному відділенні лікарні. Стільки ж лікуються вдома.

Схожі новини