Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Медведчук пропонує Зеленському об’єднатися: хоче змін до Конституції щодо особливого статусу Донбасу

  • 25.07.2019, 11:05
  • 4 066

Імовірний кількісний склад депутатів фракції партії "Опозиційна платформа – За життя" та "Слуги народу" дозволяє внести зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу.

Про це заявив голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук в ефірі телеканалу «112 Україна».

«З урахуванням того, що передбачається кількісний склад фракції партії „Опозиційна платформа — За життя“ (а це 50 осіб) і тих депутатів, які вже на сьогодні пройшли і будуть у фракції „Слуги народу“, ми точно можемо внести зміни до Конституції щодо особливого статусу. Як ви пам'ятаєте, це найголовніша політична частина мінських угод поряд з ухваленням закону про амністію, закону про вибори, запровадженням закону про особливий статус, внесення змін до Конституції в частини особливого статусу. Тут ми готові допомогти партії „Слуга народу“ і разом створити конституційну більшість, щоб проголосувати ці зміни. Якщо мир, програма миру, реалізація миру на Донбасі дійсно буде найголовнішим стратегічним завданням для тієї партії, яка створить коаліцію», — зазначив політик.

Медведчук також наголосив, що на сьогодні немає нічого важливішого, ніж встановити мир і припинити бойові дії. «А потім вже (або паралельно разом з цим) вирішувати питання економічного характеру, організаційного, формування органів влади та управління. Питання миру все одно перебуває на першому місці. І в цій ситуації ми готові сприяти тому, щоб конституційною більшістю внести зміни до Конституції. Звісно, ми будемо підтримувати і голосування інших законів, які представляють політичну частину мінських угод, які я перелічив, і, гадаю, що парламент насамперед повинен сконцентруватися саме на цьому», — додав політик.

Схожі новини