Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Помер легендарний актор Рутгер Гауер

  • 25.07.2019, 10:33
  • 1 192

У віці 75 років помер голлівудський та європейський актор Рутгер Гауер.

Про це повідомляє «5 канал».

Посилаючись на інформацію від Стіва Кеніса, агента актора, Гауер помер у Нідерландах ще минулої п'ятниці, 19 липня. Сьогодні, у середу, його поховали. Причина смерті — певна «нетривала хвороба».

Гауер народився 1944 року в невеличкому нідерландському містечку Брекелені, в акторській родині. У 18 років вступив до театрального інституту у Швейцарії. Визнання на світовому рівні актору принесла його співпраця із культовим нідерландським режисером Полом Верховеном і поява у стрічці «Турецькі насолоди» 1973 року. Саме цю роботу пізніше номінували на «Оскар» як найкращий іноземний фільм.

Загалом Верховен зняв Гауера у п'яти своїх стрічках, серед яких «Плоть та кров» та «Помаранчевий солдат». Голландський режисер хотів узяти Гауера й до свого голлівудського дебюту «Робокоп», втім через конфлікт цього так і не сталося. У 1987 році актор отримав «Золотий глобус» за кращу роль у стрічці «Втеча із Собібору», а в 1999-му в рідних Нідерландах йому дали почесне звання «найкращий актор сторіччя».

Він з'являвся у таких стрічках як «Леді-яструб», «Достукатися до небес», «Місто гріхів», «Бетмен: початок». Втім найвідомішою його роботою, яка принесла нагороду «Сатурн» за кращу роль другого плану, стала кіберпанк-стрічка Рідлі Скотта «Той, хто біжить по лезу» — і фінальний монолог його героя, репліканта Роя Бетті.

Схожі новини