Передплата 2024 «Добра кухня»

Дитя, яке летіло з п’ятого поверху, піймав… «ангел»?

Дивовижна історія трапилася у Луцьку. Вона мала сумний початок – з вікна п’ятого поверху випав 11-місячний малюк! Сталося це якраз напередодні дня ангела маленького Дем’янчика. Та за дивним збігом обставин дитя, що падало з неба, звалилося просто у руки випадковому перехожому!

Того липневого дня малюк був вдома з мамою. Він тільки-тільки вчився ходити, тож Юлія і подумати не могла, що може статися біда, коли відкривала у кімнаті вікно. Запевняє, вийшла на кухню лише на кілька хвилин, аби помити посуд. Та повернулася й не знайшла маленького синочка в кімнаті. Вона стала гукати: «Дем'янко! Дем’янко!» Й у ту мить почула чийсь відчайдушний крик на вулиці.

— Я зрозуміла, що мій синочок там, за вікном, — ледве стримуючи сльози, розповідає мама Юлія. — У чому була — кинулася бігти сходами вниз. Спускаюся, а Дем’ян плаче в когось на руках. Живий…

Як виявилося, поки мама мила ті кілька тарілок, малюк виліз на ліжко, звідти вибрався на підвіконня і проповз ним до відчиненої частини. Хтозна, що його привабило — метелик чи пташина — та хлопчик перехилився і полетів униз.

На щастя, на рівні третього поверху малюка зупинили мотузки для сушіння білизни. А ще, певно, Господу було угодно, щоб саме тоді вийшла годувати дворових котиків сусідка з першого поверху пані Світлана. Стала «кицяти», оглядатися, чи пухнастики біжать. Погляд мимоволі впав на під’їзд, а там — на «ляльку», що трималася за мотузки ручками, а ноженятами матляла в повітрі. Жінка від несподіванки закричала: «Дитина!»

А неподалік саме стояла молода подружня пара й ще один хлопець. Чоловіки блискавично зорієнтувалися. Оскільки під вікном був металевий дашок, який випинався гостряком наверх, один з них ліг на небезпечне місце. Інший став поряд й витягнув руки. Доля секунди — й малюк вже був у їхніх обіймах, бо саме зірвався з мотузок.

Страшно подумати, чим би могла закінчитися ця історія, якби доля не послала малому Дем’янчику таких ангелів-охоронців. Звісно, його відразу доправили до обласної дитячої клінічної лікарні. Там маленького пацієнта ретельно обстежили — виявили забій органів грудної клітки і черевної порожнини, множинні синці на голові, обличчі та тулубі. Та усі ці травми називають дрібними. А маленького пацієнта відразу на словах «охрестили» Льотчиком. Усі раділи його щасливому приземленню.

— Хочу кожному наголосити: як вдома є малі діти, не відкривайте вікна й не лишайте крихіток самих. Це така страшна наука для мене. Я неймовірно вдячна Дем’янчиковим рятівникам. Не хочу навіть думати, що сталося б, якби не вони.

Схожі новини