Передплата 2024 «Добрий господар»

"Ми будемо опозиційною фракцією", - Віктор Медведчук

Один із лідерів партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук заявив, що його політична сила буде в опозиції до нової влади.

«Роль „Опозиційної платформи — За життя“ в парламенті — виключно опозиція. І це було вирішено задовго до закінчення виборів. Ми це добре розуміли і свідомо до цього йшли. Ми будемо опозиційною фракцією в парламенті 9 скликання», — заявив Медвдечук. Про це повідомляє «Українська правда».

На запитання, що може зробити фракція з 30 осіб, Медведчук відповів: «Я не знаю соціологів, які дають близько 30 мандатів, — я думаю, ви глибоко помиляюся і їх буде набагато більше. Але річ не у кількості мандатів, а річ у тій політичній програмі, яку ми будемо реалізовувати».

«Ми будемо робити все необхідне, щоб парламент встановив мир і посприяв у встановленні миру в країні і припинення бойових дій. Ми будемо домагатися зміни економічного курсу, (зниження) навантаження на людей у зміні драконівських житлово-комунальних тарифів… Ми будемо змінювати податкове законодавство…», — заявив він.

Медведчук упевнений, що у партій «Європейська солідарність», «Батьківщина» й «Голос» ніякої коаліції без «Слуги народу» не буде.

«Коаліцію у нас буде формувати одна партія — „Слуга народу“. Більше того, я вірю в те, що вони можуть створити коаліцію на базі своєї партії з урахуванням мажоритарників. А якщо їм потрібен буде ще хтось — вони знайдуть. Хто це буде, мені невідомо».

При цьому Медведчук запевнив, що заради добробуту українців депутати «Опозиційної платформи — За життя» нібито «готові бути партнерами з усіма фракціями».

Схожі новини