Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабмін ввів новий порядок перетину лінії розмежування на Донбасі

  • 18.07.2019, 18:24
  • 579

Кабінет міністрів України затвердив новий Порядок перетину лінії розмежування на Донбасі, яким перелік дозволених товарів замінили на список заборонених.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ) у четвер, 18 липня.- про це йдеться на OBOZREVATEL.

Зокрема, Порядком визначено процедури пропуску осіб та транспортних засобів з/на тимчасово окуповані території, видачі дозволів на перетин лінії розмежування, особливості контролю за в'їздом-виїздом із КПВВ, переміщення гуманітарних вантажів на тимчасово окуповану частину Донбасу.

Головною відмінністю нового документа є те, що був змінений принцип визначення переліку товарів, які можуть перевозитися з/на тимчасово окуповану територію — з дозволених на заборонені.

Із цього випливає, що особи, які перетинають лінію розмежування, незабаром зможуть перевозити будь-які товари, крім тих, що прямо заборонені.

«Таке нововведення дозволить забезпечити права цивільного населення і задовольнити необхідні потреби. Це в свою чергу, залишається одним з ключових принципів підтримки зв'язків із громадянами на тимчасово окупованих територіях», — відзначили в МінВОТ.

При цьому перелік товарів до Порядку поки не затверджений, Міністерство тільки планує почати його розробку.

Схожі новини