Передплата 2024 ВЗ

Турецьке «срібло» юної бережанки

Шість медалей різного ґатун­ку привезла з юнацького чем­піонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у Стамбулі, де змагалися спортсмени 20 країн, збірна України.

Зокрема, «срібло» поповнило багату колекцію 16-річної Тетяни Когут, яка зійшла на п’єдестал після за­бігу на 2000 м з перешкодами (так званий стипль-чез).

Якщо інші наші чемпіони і призери представляють ві­домі столичні та обласні легкоатлетичні центри, то Тетя­на займається бігом у районно­му містечку Бережанах на Тер­нопільщині (тренер Володимир Дуда). Це перший міжнарод­ний старт старшокласниці і, як усі внутрішньоукраїнські — успіш­ний. У фінальному забігу галичан­ка здолала свою дистанцію за 7 хвилин, 2,8 секунди. До «золота», яке дісталося господарці зма­гань, туркені Севіль Оздоган, на­шій краянці забракло трохи менш ніж п’ять секунд. Приблизно на стільки ж Тетяна випередила іншу представницю Туреччини — Есру Доґан, у якої бронзова медаль.

Тетяні Когут спортивні фа­хівці пророчать велике майбут­нє, вважають, що невдовзі вона може поповнити національну команду і представляти Україну на «дорослих» легкоатлетичних форумах, зокрема на Олімпіаді.

До слова, стипль-чез — не єдине спортивне захоплення юної бережанки. Так само вдало вона виступає і у жіночому фут­болі.

На фото: Тетяна Когут і її срібна медаль, завойована у Стамбулі.

Схожі новини