Передплата 2024 «Добра кухня»

У Кремлі заявили, що Росія і Україна не ведуть переговори щодо обміну українських моряків

  • 17.07.2019, 16:10
  • 421

Росія і Україна не ведуть переговори про обмін українських моряків, хоча в цілому ця проблема залишається на порядку денному.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента Р Ф Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на агентство ТАСС.

«Ні, переговори про обмін українських моряків не ведуться», — підкреслив він. Представник Кремля нагадав, що це питання обговорювалося в телефонній розмові лідерів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського. «Це питання фігурувало в розмові глав держав, це питання на порядку денному», — сказав він.

Що стосується рішень російських правоохоронних органів, Пєсков підкреслив, що коментувати їх не стане, оскільки слідчі дії у цій справі тривають.

Раніше уповноважений з прав людини в Р Ф Тетяна Москалькова заявила, що вважає правильним зміну запобіжного заходу українським морякам, захопленим Росією в Керченській протоці. «Мені здається, було б гуманно і правильно, якби їм (українським морякам) сьогодні була б змінено запобіжний захід», — заявила омбудсмен в інтерв’ю федеральному телеканалу. Москалькова підкреслила, що дуже важливо «розібратися зі ступенем провини цих людей» в контексті нібито «української провокації в Керченській протоці».

Схожі новини