Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд зняв арешт з майна Коломойського і партнерів: усі подробиці скандального рішення

  • 15.07.2019, 13:50
  • 680

Печерський районний суд Києва зняв арешт з 415 об'єктів нерухомості ТОВ "Пріватофіс", який був накладений постановою цього ж суду за клопотанням генпрокуратури.

Таке рішення було прийнято 5 липня, пише «Апостроф» із посиланням на Finbalance.

Арешт був накладений в 2017 році в рамках кримінального провадження про видачу «ПриватБанком» кредитів — в період до націоналізації і залучення рефінансування в НБУ — для пов'язаних осіб на невигідних умовах, що призвело до виникнення заборгованості юросіб перед банком на 373 млн грн.

Під арешт тоді потрапили активи компанії: земельні ділянки, нежитлові, офісні приміщення в різних регіонах України.

Суд вирішив, що до ТОВ «Пріватофіс» «не може бути застосований запобіжний захід кримінально-правового характеру за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 К К України, в тому числі, конфіскація, а арешт був накладений без доказів пропорційності вартості нерухомого майна, на яке було накладено арешт, з розміром збитку, заподіяного кримінальним правопорушенням, тобто з порушенням п. 4 ч. 2 ст. 173 КПК України».

Згідно з судовими матеріалами у кримінальному провадженні ПриватБанк надав кредит для ТОВ «Пріватофіс». При цьому в заставу для фінустанови були передані частки в статутному капіталі компанії-позичальника, власниками яких є в т. ч. ТОВ «Тайлон», ТОВ «Ел Ті Груп», ТОВ «Агентство Новий світ», ТОВ «зернопоставки-М».

Зараз Госпсуд Дніпропетровської області розглядає справу № 904 / 1520/19 за позовом Приватбанку в згаданих компаній, а також ТОВ «Канделла», ТОВ «ВПФ», ТОВ «Елара», ТОВ «Комунальне обслуговування будинків» про звернення стягнення на їх частки в статутному капіталі ТОВ «Пріватофіс» (за договором застави № 09 / 01 / K / DZ від 28.03.2016) в рахунок погашення заборгованості ТОВ «Пріватофіс» на суму 689 млн грн.

Крім цього, Господарський суд Дніпропетровської області розглядає ще ряд позовів Приватбанку в ТОВ «Пріватофіс» про стягнення заборгованості за кредитними договорами від 17 грудня 2008 року на суму понад 500 млн грн.

Схожі новини