Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Ідеєю нової люстрації відволікають увагу суспільства від повернення у владу поплічників Януковича", - Петро Порошенко

Законопроект про так звану люстрацію всіх, хто працював на державних і виборних посадах в Україні після Революції Гідності, має на меті відволікти увагу суспільства від реалізації реваншистського сценарію повернення у владу поплічників Януковича.

Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«Спочатку я це сприймав просто як жарт. А коли я переконався, я побачив в цьому виключно піарівський, передвиборчий сюжет. Який сенс подавати законопроект до Верховної Ради, яка фактично припинила свої повноваження, завершила свою роботу і з усіма попрощалась? І раптом президент реєструє текст законопроекту. Документ не має нічого спільного ні з демократичними традиціями, ні з європейськими нормами», — наголосив Петро Порошенко.

«Навіть не намагайтесь співставити аргументацію люстраційних законів 14-го року, де були притягнуті до відповідальності ті, хто розстрілювали Майдан, голосували за „закони 16 січня“, були в команді Януковича, закликали Путіна ввести війська і почати окупацію. Ті, хто зруйнували армію, зруйнували державу — і на сьогодні є тому докази. І навпаки — ті, хто, за твердженням наших міжнародних партнерів, за 5 років зробили більше, ніж за чверть століття до цього», — нагадав лідер «Європейської Солідарності».

«Це є підміна понять, спроба відволікти увагу від повернення до влади „п'ятої колони“ Януковича і Путіна. Богдани, портнови — це лише перші ластівки. Коломойські — це спроба помститися за ПриватБанк — це така, знаєте, дрібна помста. Ми бачимо реакцію країн послів „Великої сімки“. І ця ідея ніяк не буде сприйнята світом і Україною — ми бачимо реакцію здорової частини суспільства», — зазначив Петро Порошенко.

Схожі новини