Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Петро Порошенко у Зарваниці: закликаю усіх помолитися за Україну

  • 14.07.2019, 13:13
  • 1 263

Україна зараз проходить дуже непрості випробування і потребує молитви та об’єднання усього народу.

Про це п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» сказав під час спілкування із журналістами у Зарваницькому духовному центрі на Тернопільщині, передає пресслужба партії.

Петро Порошенко з родиною взяли участь у прощі та богослужіннях з нагоди 30-річниці виходу Української Греко-Католицької Церкви із підпілля, які очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Святослав.

«Україна проходить зараз дуже непрості випробування, важкі часи. І молитва Господня, допомога Господня нам конче потрібна. Тому я сьогодні тут разом із сотнями тисяч людей. Разом з прочанами спільно просимо у Господа та Пречистої Діви Марії принести довгоочікуваний мир на Українську землю та зберегти нашу рідну країну. І я твердо переконаний у тому, що Господь принесе нам гарне майбутнє», — наголосив Петро Порошенко.

«Лінія фронту боротьби між добром і злом не пролягає десь на сході України, а пролягає через моє серце. Лінія фронту, мій блок пост, на якому я повинен буду захистити ту свободу, яку тридцять років тому, через віру, як чудо України дав нам Господь — цю свободу мушу захистити сьогодні я. Хтось захищає із зброєю в руках, а ми з вами мусимо захистити, беручи участь в дострокових парламентських виборах. Слухайтеся голосу власного сумління, як будете робити свій вибір. Україна не просто переможе з боротьбі зі злом, але встане зі своїх недуг», — наголосив Блаженнійший Святослав. Він зазначив, що 21 липня — це ще одна битва за свободу і незалежність України.

«Для мене велика честь знову побувати тут — у Марійському духовному центрі — одній з найвизначніших католицьких святинь світу. Це місце відкрите для вірних інших церков. І я, православний українець, почуваюся тут надзвичайно затишно. Щоразу, перебуваючи у такому святому, світлому й благодатному місці, знаходжу духовний спокій та умиротворення», — зазначив Петро Порошенко.

«Це — приїзд за покликом душі. Тут абсолютно по-іншому себе відчуваєш. І приїжджати треба не тільки на службу. Приходьте звечора. Пройдіть ходою. Подивіться на сотні тисяч свічок вночі. Це неймовірно і фантастично. Візьміть участь у спільній молитві. Це назавжди залишається у Вашому серці», — сказав Петро Порошенко.

Схожі новини