Передплата 2024 «Добрий господар»

В Одесі відкрили перший в Україні телемедичий центр

  • 13.07.2019, 08:58
  • 670

На базі Одеської обласної клінічної лікарні створено перший в Україні телемедичний центр створено.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОДА.

«Ми відкриваємо сьогодні не лише обласний телемедичний центр, а й запустили мережу екстрених консультацій, що забезпечує лікарям новий потужний високотехнологічний інструмент для роботи», — зазначила на церемонії відкриття в.о. голови облдержадміністрації Світлана Шаталова.

За її словами, кабінети телемедичного консультування розгорнуті у приймально-діагностичних відділеннях 35 районних і міських лікарень та 19 медзакладах обласного підпорядкування. Ця мережа дозволяє як в екстреному, так і в плановому порядку дистанційно організувати консиліум лікарів для рятування життя хворих і вирішення складних діагностичних питань.

Одещина стала першою серед областей, де утворено таку вертикально інтегровану систему телемедичних консультацій, в яку включено 84 медичні заклади — від амбулаторій сімейної практики і центральних райлікарень до спеціалізованих обласних лікарень.

В ОДА нагадали, що формування телемедичної мережі Одещини розпочалося в 2017 році — з придбання 198 мобільно-діагностичних комплексів для фельдшерів та медсестер сімейних амбулаторій, які дозволяють виміряти життєві показники пацієнта та передати їх до сімейного лікаря для встановлення діагнозу і визначення плану лікування. Своєю чергою будь-хто із сімейних лікарів може отримати при потребі експертний висновок висококваліфікованого лікаря — вузького спеціаліста одного з обласних медзакладів.

Схожі новини