Передплата 2024 «Добра кухня»

У Москві встановлюють імена кримських татар, затриманих за пікет, - у списку вже 45 прізвищ

  • 11.07.2019, 18:35
  • 683

У Москві активісти, журналісти та адвокати встановлюють імена кримських татар, затриманих сьогодні біля будівлі Верховного суду РФ за пікет проти репресій в окупованому Росією Криму.

Оновлюваний список затриманих опублікувала в Facebook кримськотатарська активістка Лутфіє Зудієва, повідомляє «Укрінформ».

Станом на 15.00 в списку були імена 45 затриманих, яких відвезли до Таганського і Міщанського ОВС.

За повідомленням журналіста Антона Наумлюка, на затриманих складають адміністративні протоколи за частиною 5 статті 20.2 КоАП РФ (порушення учасником публічного заходу встановленого порядку проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування), яка передбачає штраф або громадські роботи.

Як повідомляли, сьогодні у Верховному суді РФ розглядали апеляційну скаргу на вирок чотирьом кримським татарам, засудженим у «справі Хізб ут-Тахрір»: Енверу Мамутова, Рустема Абільтарову, Зеврі Абсеїтову і Ремзі Меметову. Біля суду відбулася акція на підтримку засуджених.

Пікетувальники були у білих футболках з написами «Припиніть репресії проти кримських татар» і тримали в руках плакати зі словами протесту проти безправ'я щодо засуджених співвітчизників.

Підтримати політв'язнів прийшли правозахисники, громадські діячі, а також громадські активісти «Стратегії-18». Близько 50 учасників акції (всі — кримські татари) були затримані поліцією.

Схожі новини