Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Рух до ЄС чи повернення до минулого". ПЦУ закликала українців прийти на вибори

Православна церква України оприлюднила звернення, в якому закликала громадян узяти участь у парламентських виборах і відповідально проголосувати

Звернення оприлюднене на сайті ПЦУ.

«Церква закликає виборців усвідомлено використати час, який залишився, щоби у день голосування, 21 липня, помолившись у недільний день, прийти на виборчі дільниці та зробити відповідальний вибір. Важливо не змарнувати можливість здійснити своє виборче право, обов’язково прийти на виборчу дільницю та віддати свій голос за певний партійний список і за кандидатуру в одномандатному мажоритарному окрузі. Слід не забувати, що від підсумків голосування, особливо зараз, залежить майбутнє всієї нашої держави, а отже і Української Церкви та кожного з нас — будемо ми рухатися у обраному нашим народом та закріпленому в Конституції напрямку Європейського Союзу та євроатлантичної безпеки, чи допустимо повернення до минулого», — йдеться у повідомленні.

Церква також закликала політичні сили не підкупати виборців, а громадян — не продавати голоси.

«Обман чи підкуп виборців, надання їм завідомо нездійсненних обіцянок, фальшування підсумків голосування є виявом неправди, яка є порушенням Божих заповідей. Тому ми закликаємо партії та кандидатів у народні депутати та всіх учасників виборчого процесу пам’ятати про відповідальність не лише перед людським законом, але і перед Богом, Який бачить все. Дорогі виборці! Знову, як і під час попередніх виборів, Церква нагадує: не слід продавати свій голос ані за гроші чи інші матеріальні цінності, ані за солодкі обіцянки. Зробіть свій вибір чесно і за совістю, керуючись здоровим глуздом та власними світоглядними переконаннями», — наголосили в ПЦУ.

Схожі новини