Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На саміті Україна – ЄС підписали п’ять документів про співробітництво на загальну суму понад 100 мільйонів євро

  • 08.07.2019, 18:34
  • 482

На саміті Україна-ЄС у понеділок у Києві було підписано п'ять документів про співпрацю між Києвом і Брюсселем.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Було підписано угоду, що передбачає фінансування другої фази проекту U-LEAD в Україні, спрямованої на залучення допомоги ЄС для стимулювання реалізації реформи децентралізації. Передбачається, що загальний внесок ЄС у рамках угоди становить 40 млн євро.

Також підписано угоду про фінансування заходів із підтримки України в реалізації ключових реформ та імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині щодо Зони вільної торгівлі (ЗВТ), зокрема у сферах, що стосуються сільського господарства, довкілля, енергетики, державних закупівель, ділового та інвестиційного клімату, торгівлі, трудових відносин. Так, загальний внесок ЄС становить 44 млн євро.

Крім того, сторони підписали угоду про фінансування другої фази «Антикорупційної ініціативи» з загальним бюджетом 22,9 млн євро. Проект спрямований, зокрема, на посилення незалежності, ефективності та стійкості антикорупційних установ.

Ще одна підписана угода — щодо підтримки громадянського суспільства та культури — передбачає залучення фінансування ЄС розміром 10 млн євро для підвищення можливостей організацій громадянського суспільства та закладів культури.

Сторони також підписали додаткову угоду про внесення змін до Угоди про фінансування програми підтримки ЄС для сходу України на виділення додаткових 10 млн євро. Так, допомогу буде спрямовано на забезпечення поліпшення доступу до адміністративних і соціальних послуг для переселенців, зокрема в зоні, прилеглій до лінії зіткнення; на заходи, спрямовані на розвиток мікро-, малих і середніх підприємств; підтримку секторальних реформ і структурних змін у сфері охорони здоров'я, освіти та критичної інфраструктури.

Схожі новини