Передплата 2024 ВЗ

Співробітника української оборонки заарештували за шпигунство на користь РФ

  • 05.07.2019, 14:58
  • 522

Слідство стверджує, що чоловіка завербувала російська розвідка під час його поїздки в Росію у 2014 році.

Співробітника підприємства оборонно-промислового комплексу України заарештував Шевченківський районний суд Києва за підозрою в роботі на російські спецслужби. Про це повідомляє пресслужба Генеральної прокуратури України в п'ятницю, 5 липня.

Як стверджує слідство, працівник заводу під час поїздки в Росію у 2014 році був завербований російською військовою розвідкою для збору і передачі військової інформації, яка потім нібито використовувалася для «підривної діяльності» проти України.

За версією слідчих, підозрюваний за грошову винагороду збирав і передавав дані про приналежність до військових частин, а також про кількість і стан української військової техніки, яка надходила на ремонт.

Чоловіка затримали 3 липня за спробу перетнути кордон України в напрямку до Росії. У нього вилучили flash-носії і мобільні телефони з інформацією, яку той нібито мав передати у Воронежі співробітнику російської військової розвідки.

Чоловіка підозрюють у державній зраді (ч.1 ст. 111 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років. Суд призначив заставу в розмірі 1,7 мільйона гривень.

Схожі новини