Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін попросив Італію допомогти зняти санкції і відновити відносини з ЄС

  • 05.07.2019, 10:28
  • 314

Президент Росії Владімір Путін під час візиту до Рима у четвер заявив, що він сподівається на допомогу Італії у відновленні повноцінних відносин між Європейським Союзом і Росією.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Путін, виступаючи на прес-конференції після переговорів з італійським прем'єр-міністром Джузеппе Конте в Римі, заявив, що Росія спостерігала за спробами Італії поліпшити зв'язки між ЄС і Москвою, але абсолютно розуміє, що її поле для маневру обмежено різними факторами.

«Ми сподіваємося, що Італія послідовно і чітко висловлюватиме свою позицію (щодо поліпшення зв'язків) і буде боротися за те, що неодноразово говорилося в суспільстві, а саме за повне повернення до нормальних відносин між Росією та Європою в цілому», — сказав він.

Путін заявив у четвер, що не бачить непереборних перешкод для відновлення нормальних зв'язків між Росією і ЄС, і що він готовий зіграти свою роль у цьому процесі, якщо Москві не будуть штучно перешкоджати. Він попросив допомогти переконати нове керівництво блоку в тому, що санкції проти Москви були контрпродуктивними.

Прем'єр Конте заявив, що санкції проти Росії не є самоціллю. Він назвав їх тимчасовим заходом і додав, що Італія працює над створенням умов для поліпшення зв'язків.

Схожі новини