Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Соціологи склали портрети виборців п'яти прохідних до парламенту партій

  • 03.07.2019, 15:40
  • 504

На дострокових виборах до Верховної ради, скоріш за все, пройдуть п'ять партій і серед виборців цих політичних сил є розбіжності і збіги.

Про це на прес-конференції сказала керівник Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, передає РБК-Україна.

Як зазначила Бекешкіна, серед всіх партій чітко виділяються виборці партії «Опозиційна платформа — За життя».

«Коли доводиться читати у лідерів цієї партії, що вони готові об'єднатися в коаліцію з партією „Слуга народу“, у їхніх виборців зовсім відмінні позиції», — сказала вона.

Водночас дуже схожі за своїми установками виборці партій «Європейська солідарність» і «Голос». «Якщо вважалося, що виборці партії „Голос“ — це в основному молодь, то ні», — повідомила соціолог.

Крім того, Бекешкіна відзначила, що дуже схожі погляди у виборців партій «Слуга народу» і «Батьківщина».

Соціолог відзначила, що досить концентровані виборці таких партій, як «Голос» і «Європейська солідарність», абсолютна більшість яких обирає євроатлантичну інтеграцію. Також дуже визначені виборці партії «Опозиційна платформа — За життя», які за протилежний напрямок розвитку.

Опитування було проведене фондом «Демократичні ініціативи» і Центром Разумкова з 13 по 20 червня 2019 року в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій серед 2017 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Схожі новини