Передплата 2024 «Добрий господар»

Психолог розповіла батькам, як говорити з дітьми про можливі напади

  • 30.06.2019, 14:15
  • 545

Батьки постійно мають говорити із дітьми про небезпеку спілкування із незнайомими людьми на вулиці, про заборону заходити в ліфт із незнайомцями, а також пояснювати їм, чим це загрожує.

Такі поради дала психолог Оксана Гомель у коментарі кореспонденту УНН.

«Про це треба говорити постійно з дітьми, особливо з маленькими, повторювати, що коли йдеш по вулиці, хтось підходить і хоче кудись тебе запросити, відмовся і поклич на допомогу чи зайди в якесь людне місце. Також важливо говорити, що неможна заходити до ліфту із незнайомцями і навіть знайомими людьми. Нікуди не ходити, нічого не брати, ні на що не погоджуватись (у випадку з незнайомими чи малознайомими людьми — ред.)», — зазначила Гомель.

За її словами, батьки мають обов’язково пояснювати дитині, чому не можна іти з незнайомими людьми, оскільки просто заборона мало на кого подіє. Також, за порадою психолога, щоб донести важливу інформацію, можна розповідати інформацію у вигляді казки — наприклад, про маленьких звірів, які ходять самі по темному лісу.

При цьому вона додала, що найбільшою групою жертв різних маніяків і людей, схильних до педофілії, стають діти з обмеженими ментальними можливостями, які не здатні оцінити небезпеку, а також їхні знайомі, які довіряють дорослим друзям батьків, сусідам чи родичам.

Нагадаємо, 11-річна Дар’я Лук’яненко з Одеської області зникла 13 червня. При відпрацюванні території в селі Іванівці поліцейські провели обшук в одному із домоволодінь селища. У результаті обшуку поліцейські виявили тіло зниклої Дар’ї Лук’яненко.

Прокуратура оголосила про підозру у вбивстві 11-річної Дар’ї Лук’яненко на Одещині 22-річному місцевому жителю.

Як писав «ВЗ» на Львівщині 37-річний чоловік викрав 14-річну дівчинку та розбещував її.

Схожі новини