Передплата 2024 ВЗ

Росія порушили власні закони, – начальник штабу ВМС про захоплення українських моряків

  • 30.06.2019, 10:13
  • 706

Сам факт захоплення українських моряків та трьох українських кораблів, а також утримування їх Російською Федерацією є суттєвим порушенням.

Про це в інтерв’ю «24 каналу» розповів начальник штабу — перший заступник командувача Військово-Морських сил України, віце-адмірал Андрій Тарасов.

«У світі існує така річ, як імунітет військового корабля, він означає, що військові кораблі, де б вони не перебували, підкоряються тільки законам своєї держави. Це — непорушно. Навіть буксир „Яни Капу“ — це військовий корабель. Не кажучи вже про броньовані катери. Захопленням українських кораблів росіяни порушили принципи міжнародного морського права і власні закони», — підкреслив Тарасов.
Він також нагадав, що до інциденту із захопленням українських кораблів у Керченські протоці, військовий корабель востаннє захоплювали у 50-х роках минулого століття. «Чому росіяни поставили себе у такі умови, що довелось порушувати всі можливі закони? Тому що безграмотні», — сказав віце-адмірал.

Начальник штабу ВМС також наголосив, що головне зараз — вберегти здоров'я і життя полонених українських моряків та повернути додому.

Нагадаємо, Україна вимагає від Росії без будь-яких подальших умов виконати рішення Міжнародного трибуналу і невідкладно звільнити захоплених 24 українських моряків.

Міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня ухвалив рішення, згідно з яким Росія повинна була протягом місяця звільнити 24 полонених українських

Схожі новини