Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Від двох тисяч: в Україні з 1 липня суттєво збільшать пенсії

  • 26.06.2019, 16:50
  • 630

В Україні з 1 липня пенсіонери, які мають 30 (для жінок) і 35 (для чоловіків) років стажу отримуватимуть виплати у розмірі від 2 тис. грн.

Як повідомляє «Обозреватель», про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Сьогодні ми ухвалюємо рішення, 2,5 млн українців отримають підвищення і їхня пенсія складе не менше 2 тис. грн. З жовтня 2017-го — це вже 5-й перерахунок», — заявив прем'єр.

Як повідомив міністр соцполітики Андрій Рева: «серед пенсіонерів, які не отримали надбавку, є ті, у кого базова пенсія нижча за прожитковий мінімум. Вони мали низький заробіток, і коли їм перерахували, вийшло, що їхня пенсія нижча за прожитковий мінімум. А серед них є і ті, у кого повний страховий стаж. Що вийшло? у людини 35 років стажу, але у неї був невеликий заробіток», — пояснив Рева.

«Рішенням уряду з 1 липня підвищується пенсія для людей, які мали великий стаж — 30 і більше років для жінок і 35 і більше років для чоловіків, але невеликі зарплати протягом усього часу роботи. В Україні таких пенсіонерів — близько 2,5 млн. І тепер їхні пенсії становитимуть не менше 2 тис. грн», — заявив Гройсман.

Схожі новини