Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабмін обмежив вартість опалення

  • 26.06.2019, 14:50
  • 893

Кабінет міністрів прийняв граничний рівень ціни 1 Гкал теплоенергії в системі централізованого опалення на рівні 1,4 тисячі гривень.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні уряду, пише «Економічна правда».

«Пропонується рішенням уряду … ввести граничну ціну, яка є економічно-обґрунтованою для місцевих постачальників. Ця ціна пропонується на рівні 1400 гривень при наявності лічильника і 35,21 грн за квадратний метр за відсутності лічильника», — сказав міністр.

«…чому в одних містах ціна тепла за гігакалорію 2000 грн, а в інших — 1300 грн? Ця різниця є необ'єктивною і неадекватною. Ціна на газ і електроенергію в країні однакові, зарплати в галузі приблизно однакові, але тарифи різні», — заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Крім того, на думку Гройсмана, НАК «Нафтогаз України» має продовжувати знижувати ціну на газ для населення.

«Нам непросто обмежувати ціни на сам газ, і ми постійно працюємо, щоб ціни на газ в Україні були обмеженими. А в останні кілька місяців, внаслідок рішень уряду „Нафтогаз“ почав знижувати ціну на газ, і думаю, що він має продовжувати так робити», — зазначив Гройсман.

Крім того, за словами голови Мін'юсту, граничний тариф на постачання гарячої води при наявності сушника і підключення його до систем постачання встановлений на рівні 83,66 грн за куб. м, а в разі їх відсутності — 75,74 грн за куб. м.

Схожі новини