Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо, як потрапили слова Порошенка до виступу Зеленського

  • 25.06.2019, 08:47
  • 777

Адміністрація Президента (АП) України повідомила, що в промові Президента України Володимира Зеленського під час виступу в Брюсселі (Бельгія) були використані тези та висловлювання Петра Порошенка, які назвали «відвертим плагіатом», через стереотипність підходів неназваних державних службовців та використання ними наявних напрацювань.

Про це йдеться у відповіді АП на запит «Українських Новин».

«Вивчивши у робочому порядку обставини підготовки тез для виступу Президента України, було ухвалено рішення про відмову від проведення службового розслідування з огляду на те, що причиною інциденту було використання працівниками стереотипних підходів і наявних напрацювань, а не свідомий намір компроментації посадових осіб чи української зовнішньої політики в цілому», — вказано в документі.

Також у відповіді АП наголосили, «що текст промови відповідав засадам зовнішньої політики України та підкреслював відданість курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію, яку цілком поділяє Президент України Володимир Зеленський».

Нагадаємо, 5 червня колишній прес-секретар Президента Святослав Цеголко звинуватив Зеленського в плагіаті висловлювань колишнього Президента Петра Порошенка під час виступу в Брюсселі (Бельгія).

У той же день заступник голови АП з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко ініціював розслідування щодо плагіту у виступі Зеленського на спільному брифінгу з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі (Бельгія).

«У разі підтвердження приватного співробітництва державних службовців МЗС з Петром Порошенком будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки», — прокоментували в АП.

Раніше Адміністрація Президента розцінювала факт плагіату як диверсію з боку окремих співробітників Міністерства закордонних справ (МЗС) України та провокацію з боку команди Петра Порошенка.

Схожі новини