Передплата 2024 «Добрий господар»

«Підтримати Сакартвело - означає підтримати Україну»: Порошенко закликав українців підтримати Грузію

  • 24.06.2019, 18:23
  • 666

Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко закликав українців і Уряд України підтримати Грузію, яка сьогодні зіштовхнулася з черговим актом російської агресії та загрозою економічної блокади з боку РФ.

Про це повідомляє прес-служба партії.

«Зараз Москва хоче знову економічно послабити Грузію. Вона блокує повітряне сполучення і завдає удару по туристичній галузі Грузії. Кремль використовує ті прийоми, які традиційно йдуть в хід у гібридній війні й проти нашої країни», — заявив Петро Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» закликав українських туристів переорієнтувати свій літній відпочинок на Грузію. «Звичайно я закликаю українців відпочивати в Україні, але тим, хто планує відпочивати за кордоном або в окупованому Криму, рекомендую переорієнтуватися на Грузію. Якщо ви ще не придбали квитки і лише плануєте свою відпустку, то вирушайте на чудові сонячні грузинські пляжі», — наголосив п’ятий Президент України.

Петро Порошенко звернувся до Уряду України та Міністерства інфраструктури з пропозицією надати у нинішній літній період знижку на аеронавігаційні та аеропортові збори для рейсів сполученням Україна-Грузія-Україна. Крім того, лідер «Європейської Солідарності» сподівається, що Грузію підтримають і власники авіакомпаній, знизивши ціни на квитки і авіаперельоти.

Порошенко також нагадав, як нещодавно Грузія змінила у транслітерації написання нашої столиці з «Kiev» на «Kyiv», що є вкрай важливо для самоідентичності України. Україна може віддячити Грузії, якщо міністерство закордонних справ України розпочне переговори про зміну офіційної назви Грузії на Сакартвело, — переконаний лідер «Європейської Солідарності».

«Підтримати Сакартвело в цій ситуації означає підтримати Україну. Це дуже важливо допомогти тим, хто так само, як і ми, багато років бореться з російською агресією», — підкреслив Петро Порошенко.

Схожі новини