Передплата 2024 ВЗ

В Україні пенсіонерам з великим стажем підвищать пенсії з 1 липня

  • 24.06.2019, 17:13
  • 3 427

Кабінет Міністрів України фіналізував рішення про підвищення пенсій громадянам, які мають великий стаж роботи, але невеликі пенсії – через невеликі зарплати.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Всі процедурні моменти будуть узгоджені вже на найближчому засіданні Уряду, повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр наголосив, що підвищення пенсій — це черговий етап пенсійної реформи. Про його необхідність Володимир Гройсман говорив ще в січні 2018 року — під час робочої поїздки до Маріуполя. Тоді, після проведення перерахунку для понад 10 млн пенсіонерів, а також після ухвалення рішення про підвищення пенсій військовим пенсіонерам, категорія працівників з невеликими пенсіями і великим стажем залишалася найбільш незахищеною.

«Тоді в Маріуполі я казав, що залишається завданням — підвищити пенсії тим, хто має великий стаж, але заробляв невеликі гроші. І це завдання мало бути виконане у 2019 році, — сказав Володимир Гройсман. — Ми можемо сказати, що ми знайшли рішення, аби відновити справедливість».

За словами Глави Уряду, вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. В середньому пенсія складатиме не менше 2 тис. грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.

«Всі процедурні рішення закріплюємо на найближчому засіданні Уряду», — додав Володимир Гройсман.

Схожі новини