Передплата 2024 ВЗ

Заступник мера Сум оскандалився через концтабори для ЛГБТ: за справу взялась ГПУ

  • 23.06.2019, 17:52
  • 917

Заступник Сумського міського голови Максим Галицький напередодні Маршу рівності написав, що хоче бачити представників ЛГБТ-співтовариства у концтаборах.

Прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко написала на своїй сторінці в Facebook, що за даним фактом розпочато кримінальне провадження, повідомляє «Обозреватель».

«Один із заступників Сумського міського голови напередодні проведення Маршу рівності в підтримку ЛГБТ-спільноти на своїй сторінці у „Фейсбук“ висловив своє бачення щодо цієї події, зокрема зауважив, що хотів би бачити таких осіб у концтаборах», — зазначила Науменко.

Вона уточнила, що відомості по даному факту внесено до ЕРДР 23 червня 2019 за ч. 1 ст. 161 К К України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями).

Як передає «Громадське», пізніше Галицький видалив свою публікацію з Facebook, а в коментарях пояснив, що не закликає відновлювати концтабори, оскільки їх функції виконують виправні колонії. Незважаючи ні на що, він наполягає на криміналізації одностатевих стосунків та їх «пропаганди». Галицький привів у приклад законодавство СРСР та повоєнної Німеччини (де гомосексуальність залишалася злочином до 1969 року).

Схожі новини