Передплата 2024 «Добрий господар»

Від таких грибів-красенів голова обертом ходить!

З одними треба відразу бігти на кухню, з іншими – на... виставку

Багато з нас розраду від спеки шукає у лісі. І правильно! Де, як не там, на повні груди ковтнеш жаданої прохолоди, упіймаєш благодатну тінь, втішишся, побачивши цікаву квітку, звірка чи пташку, насолодишся ягодою чи грибом. Схожі відчуття пережив і цей юнак, Андрій Турчин з районних Бережан. Ліс біля батькової хати на мальовничому хутірці завжди дарує йому прекрасний відпочинок. За будь-якої погоди любить мандрувати місцями, які полюбив змалечку. А серед такого приємного літа сам Бог велів насолоджуватися красою і дарами матінки-природи.

Годинка-дві подорожі — і позитивного заряду додається на весь трудовий тиждень! Такі ось гарні гриби-боровики Андрій постійно знаходить в урочищі Висока Гора. Або у Червоній Дубині. Вже одне задоволення споглядати ці трофеї.

А коли мама Марія приготує з них підливку чи зварить грибну зупу — кайф ще той! Ліс дарує і багато несподіваної екзотики. На горі Лисиця, вкритій сосновими чагарниками, Андрій надибав ось такі чудернацькі гриби-тюльпани, що проросли з м’якого моху. Витвори ці, напевно, не їстівні, але ж які симпатичні! Як хочеться до них доторкнутися! І поаплодувати лісові за його буйні фантазії!

Схожі новини