Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Угода з олігархами: Зеленський розповів про що домовився з Коломойським, Пінчуком і Ахметовим

  • 20.06.2019, 16:40
  • 1 137

Президент Володимир Зеленський уже зустрічався з трьома українськими олігархами Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком та досяг певних домовленостей.

Про це президент Володимир Зеленський сказав 20 червня під час діалогу влади і бізнесу, передає Українська правда.

За його словами, Донбас потребує інвестицій у більше ніж 300 млрд гривень. Президент заявив, що держава уже починає вкладати кошти у підконтрольну українській владі територію на сході.

«Це буде великий проект інтеграції», — запевнив Зеленський. Він додав, що це наочно покаже переваги життя у вільній Україні тим, хто вимушений жити в ОРДЛО.

Президент закликав долучитися до цього проекту представників бізнесу і стати благодійниками чи інвесторами.

Він додав, що зустрічався з Ринатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком. «З іншими я ще не зустрівся, збираюсь, вони десь ховаються», — сказав Зеленський.

«Вони беруть на себе відповідальність на вирішення конкретних питань. Наприклад, пан Пінчук вже зараз забезпечить квартирами родини всіх 24-х військовополонених моряків і далі буде опікуватися проблемами і соціальною допомогою всіх військовослужбовців. Це наша з ним домовленість», — заявив він.

Президент додав, що він домовився з Ахметовим про відмову від формули «Роттердам+».

«З паном Ахметовим ми не лише дійшли згоди щодо відміни від формули „Роттердам+“, але і домовилися, що він буде вкладати гроші у медицину та інвестувати в дороги, інфраструктуру Донбасу», — повідомив він.

«Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він ще про це не знає», — сказав Зеленський.

Разом з тим, Зеленський заявив, що головне правило для бізнесу — ніяких монополій і запевнив, що нікому не буде ніяких преференцій.

Нагадаємо, 5 червня Зеленський заявив, що збере представників великого бізнесу і запропонує їм інвестувати в Донбас.

То того він підтверджував, що зустрічався з Віктором Пінчуком, щоб обговорити призначення екс-президента Леоніда Кучми представником України в ТКГ.

19 червня Зеленський заявив, що зустрічався з Ахметовим, але говорив із ним не про політику, а про інвестиції.

Зеленський довго був бізнес-партнером Коломойського, але неодноразово заявляв, що є незалежним від нього.

Схожі новини