Передплата 2024 ВЗ

Команда «Європейської Солідарності» зможе захистити в парламенті здобутки останніх 5 років, - В’ятрович

  • 20.06.2019, 11:13
  • 871

Кандидат в народні депутати від Партії «Європейська Солідарність», Директор Українського інституту національної пам’яті та громадський діяч Володимир В’ятрович вийшов на мітинг у Рівному в футболці з портретом українського політв’язня Олега Сєнцова.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Володимир В’ятрович заявив, що сотня українських в’язнів Кремля сьогодні знаходяться в тих самих таборах, в яких у ХХ столітті загинули сотні тисяч українців. «Все це відбувається тому, що в Росії піднімає голову ГУЛАГ, який зараз прагне реваншу і в Україні», — застерігає Володимир В’ятрович.

«Цей страшний ГУЛАГ настільки підняв голову, що кидає свою тінь на нашій українській землі. В 2014 році Російська Федерація захопила частину української території — Крим. В 2014 році в ході так званої „Руської весни“ агресор хотів захопити решту нашої території. Йому цього не вдалося тому, що в Україні знайшлися люди, які організувалися і дали відсіч. В Україні знайшлися люди, які взяли на себе відповідальність за майбутнє держави, які з нічого створили армію, зупинили падіння економіки, створили міжнародну коаліцію на підтримку України проти російської агресії», — заявив Володимир В’ятрович.

Проте тепер здобутки останніх п’яти років зараз під загрозою. «Ми вже бачимо, як сьогодні в Харкові міська рада всупереч чинному закону проголосувала за перейменування проспекту Петра Григоренка на Маршала Жукова — „маршала м’ясо“, людини, яка винна в смертях тисяч людей. Якщо це рішення буде підписано харківським міським главою, наступить його персональна відповідальність. В Україні чинний закон передбачає кримінальну відповідальність. Саме такими рішучими кроками ми повинні захищати здобуте за 5 років у парламенті», — наголосив Володимир В’ятрович.

Схожі новини