Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Зеленського пообіцяли шахтарям Львівщини виплатити зарплатні борги вже «сьогодні-завтра»

  • 18.06.2019, 12:31
  • 568

Питання погашення боргів із заробітної платні працівникам держпідприємства "Львіввугілля" фактично вирішене - до 19 червня шахтарі мають отримати зароблені за лютий-квітень гроші.

Про це заявив представник президента Володимира Зеленського у Кабінеті міністрів Андрій Герус, повідомляє прес-служба Адміністрації президента, передає Економічна правда.

«Вже сьогодні на ДП „Львіввугілля“ зайдуть кошти за паливо, що почало відвантажуватися споживачам, і сьогодні ж, максимум завтра, всі борги перед шахтарями за лютий-квітень будуть повністю погашені», — заявив він.

Зазначається, що про затримку з виплатою заробітної плати главі держави розповіли гірники шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля», яку Зеленський відвідав наприкінці травня у зв’язку з аварією.

Станом на початок червня заборгованість шахтарям за лютий-квітень поточного року становила 216 млн грн.

Головна причина ситуації, що склалася, — відсутність попиту на вугілля, а також непрозорі та неринкові схеми у галузі, пояснили в прес-службі.

«Тоді для вирішення питання президент скликав розширену нараду за участю членів Ради національної безпеки і оборони України щодо енергетичної безпеки держави, де серед іншого розглядалися проблеми вугільної галузі», — розповіли в АП.

Для погашення заборгованості перед шахтарями Міністерство фінансів виділило 41 млн грн. Решта — близько 175 млн грн — це небюджетні кошти, отримані завдяки діям, що призвели до підвищення ефективності функціонування ринку вугілля.

Так само на контролі перебуває і ситуація на держпідприємстві «Волиньвугілля», запевнили в адміністрації президента.

«Там до 20 червня також має бути повністю погашено заборгованість із заробітної плати перед 1200 гірниками за квітень поточного року», — повідомив представник президента.

Як повідомлялося 10 червня, гірники держпідприємства «Львіввугілля» оголосили страйк і перекрили міжнародну трасу на знак протесту проти невиплати зарплат.

Схожі новини