Передплата 2024 «Добрий господар»

У Барселоні дали дозвіл на добудову «Саграда Фамілія»

Як з’ясувалося, досі храм геніального архітектора Гауді споруджували без жодних документів...

Влада Барселони видала офіційну згоду на будівництво «Саграда Фамілія» — собору Святого Сімейства, який спроєктував геніальний архітектор Антоніо Гауді. Будівництво собору розпочалося 1882 року. Однак, повідомляє «Німецька хвиля», досі в офіційних реєстрах жодних дозволів на це будівництво не було.

Існувала лише писемна згадка про те, що Гауді звертався до влади селища Сант-Марті, що пізніше стало районом Барселони, і просив дозволу на будівництво храму. Однак жодної відповіді архітектор не отримав… Тепер, зазначають у міській владі столиці Каталонії, «історичну аномалію в нашому місті усунено».

Щороку величезний собор у Барселоні відвідують понад 4,5 мільйона туристів.
Щороку величезний собор у Барселоні відвідують понад 4,5 мільйона туристів.

Спорудження храму «Саграда Фамілія» планують завершити 2026 року — до 100-річчя смерті Антоніо Гауді. Унікальний собор стане найвищою релігійною будівлею Європи. Щороку цей величний католицький храм відвідують понад 4,5 мільйона туристів, які платять за вхід від 19 до 43 євро. 2005 року «Саграда Фамілія» внесли до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Антоніо Гауді трагічно загинув 1926 року під колесами трамвая. На той момент архітектор устиг спорудити тільки один фасад собору. Згодом будівництво переривалося на кілька років через громадянську війну в Іспанії, а креслення Гауді знищили анархісти… У 90-х роках минулого століття будівництво взагалі хотіли припинити, з огляду на недоцільність. Але воно продовжилося — завдяки фінансуванню католицьких організацій і приватних меценатів з усього світу.

Схожі новини