Передплата 2024 «Добра кухня»

За вивезення сміття знову візьметься міськрада

До закінчення дії «сміттєвого меморандуму» – два тижні.

1 липня добігає кінця дія «сміттєвого меморандуму», підписаного у квітні 2017 року між Львівською ОДА і Львівською міською радою. А це означає, що повноваження з вивезення побутових відходів перейдуть від ЛОДА до ЛМР.

Львівські ОСББ активно взялися за локалізацію свого сміття.
Львівські ОСББ активно взялися за локалізацію свого сміття.

Нагадаємо, 2017 року, як вимушений вихід зі «сміттєвого колапсу», повноваження з вивезення ТПВ були передані від міста до області, про що було підписано відповідний меморандум за участі профільних чиновників із Києва. Після цього ЛОДА досить швидко розгребла сміттєві завали у Львові і повивозила їх на різні полігони.

Міський голова Львова Андрій Садовий називав причиною «сміттєвого колапсу» помсту тодішньої влади фракції «Самопоміч» за її політичну позицію у парламенті. Президент змінився, але побоювання залишилися: а ну як і з цією владою Андрій Іванович матиме проблеми? Тому ближче до 1 липня львів’яни починають непокоїтися: чи не опиниться Львів знову «по вуха» у смітті? Чи не повториться так звана сміттєва блокада? Такі питання депутати задали міському голові під час останньої сесії Львівської міськради. Садовий запевнив, що місто готове перейняти функцію вивезення ТПВ і робити це своєчасно та якісно. Як кажуть, поживемо — побачимо…

Схожі новини